مسیرهای دسترسی به چمستان مازندران چگونه است؟

در فصل تابستان، بسیاری از افراد به مسافرت می پردازند. شمال یکی از محبوبترین مقصد مسافران است که سالانه عده زیادی آن را برای خوشگذرانی و تفریح خود انتخاب می کنند. شمال مناطق دیدنی و تفریحی بسیاری دارد که چمستان نیز یکی از این مناطق است. در این مقاله قصد داریم به این پرسش که مسیرهای دسترسی به چمستان مازندران چگونه است، پاسخ داده و شما را با این منطقه آشنا نماییم. پس همراه ما باشید.

چمستان مازندران، کجا قرار دارد؟

چمستان از بخش های نور مازندران است که در فاصله ۱۵ کیلومتری نور قرار دارد. اگر از تهران قصد سفر به چمستان نمایید، حدودا ۱۸۰ کیلومتر مسافت طی خواهید کرد. از جاده فیروزکوه سفر را شروع خواهید نمود، سپس از الیمستان، آمل و آهودشت عبور می کنید. در نهایت وارد کمربندی آمل به چمستان می شوید. همچنین دلیل نامگذاری این منطقه، سخن های بسیاری است. یک نظر این مورد می باشد که در گذشته به خاطر سرخس های موجود در چمستان به آن چمازستان می گفتند. برخی نیز می گویند که چمستان به دلیل چمن های زیادی که دارد، به این نام خوانده می شود.
علاوه بر این، ارتفاع چمستان از سطح دریا در مقایسه با روستاهای اطرافش، بیشتر بوده و همین عامل، سبب پدید آمدن دره های بسیار زیبا در اطراف آن شده است. زیبایی وصف ناپذیر این منطقه، وجود جنگل، نزدیکی به دریا، آب و هوای خنک، طبیعت سرسبز و… سبب استقبال افراد از خرید ویلا در آن و جذب توریست و گردشگر شده است‌.

مسیرهای دسترسی به چمستان مازندران چگونه است؟

برای مسافرت از تهران به سمت چمستان، سه مسیر مختلف وجود دارد که در ذیل به توضیح هر کدام می پردازیم:
●مسیر زیبای جاده هراز: اگر از طریق این مسیر به چمستان بروید، حدودا ۲۱۱ کیلومتر طی خواهید نمود. پس در صورت نبود ترافیک، پس از گذشت ۴ ساعت به این منطقه می رسید. پس در مسیر تهران از جاجرود، بومهن، رودهن، آبعلی، مشا، پلور،آب اسک، گزنک، محمد آباد و… عبور می کنید. سپس به منطقه جنگلی هلومسر نزدیک شده و از سمت راست، وارد کمربندی جدید امامزاده عبدالله می شوید. در نهایت، کمربندی آمل به چمستان را طی کرده و به چمستان می رسید.
●مسیر جاده چالوس: برای پیمودن این مسیر، حدودا ۲۲۹ کیلومتر طی خواهید کرد. پس از لحاظ زمانی بین مسیر جاده چالوس و جاده هراز، تفاوتی وجود ندارد. شما از مسیر تهران، آزاد راه تهران شمال، گرماب، پل زنگوله و مرزن آباد به چالوس می رسید. سپس به جاده سمت راست وارد شده و مسیر چالوس تا نور را گذر می کنید. در آخر به کمربندی نور چمستان می رسید.
●مسیر فیروزکوه: در بالا به دو مورد از پرسش مسیرهای دسترسی به چمستان مازندران چگونه است؟پاسخ دادیم. معمولا زمانی که مسیر جاده هراز و جاده چالوس به دلیل ترافیک زیاد، اعیاد، ریزش کوه، مسدود بودن جاده، تعمیرات و… بسته باشد، مسیر فیروزکوه برای رفتن به چمستان انتخاب می شود. این مسیر دارای سرسبزی و زیبایی خاصی بوده و جاده های پرپیچ و خمی دارد. پس میتوان گفت که با وجود طی نمودن حدود ۳۳۴ کیلومتر، این مسیر برای رفتن به چمستان طولانی تر از دو مورد قبلی است. با گذر از شهرهای پردیس، گیلاوند، امین آباد، فیروزکوه، گدوک، ورسک، دوآب، پل سفید، زیراب، شیرگاه و… به شهر آمل می رسید. سپس از طریق کمربندی آمل به منطقه چمستان وارد می شوید.

مسیرهای دیگر دسترسی به چمستان

در بالا به سه مسیر مختلف برای رفتن به چمستان پرداختیم. از طریق دو مسیر دیگر نیز میتوان به این منطقه سفر کرد:
●جاده قزوین_رشت: جاده قزوین رشت به آزاد راه ۱ مشهور است. این جاده یکی از راه های ایمن، بی خطر و پرطرفدار برای مسافرت به شمال محسوب می شود. این جاده، دارای طولی در حدود ۱۳۸ کیلومتر است که دو شهر قزوین و رشت را به یکدیگر متصل می کند. در طول این مسیر، ۱۰ تونل وجود دارد که در مجموع طولی در حدود ۵/۵ کیلومتر دارند. جاده قزوین رشت از سمت کرج به رشت امتداد یافته و به دلیل مجاز نبودن تردد تریلی و کامیون در آن، رانندگان میتوانند با آرامش و ایمنی بیشتری در جاده رانندگی کنند.
●آزادراه تهران_شمال: این آزادراه نیز به تازگی بهره برداری شده است و میتوان به مناطق مختلفی از شمال، دسترسی یافت. آزادراه تهران شمال در مسیرهای مختلف، امتداد می یابد و شهر تهران را به چالوس وصل می کند. این آزادراه در حدود ۶۰ کیلومتر، کوتاهتر شده و مسافران سریع تر و در مدت زمان کمتری میتوانند به شمال سفر کنند. همچنین آزادراه مذکور، چهار فاز مختلف دارد که هر یک از روستا و شهرهای مختلفی عبور کرده و دارای ویژگی های مختص به خود می باشند.

مناطق دیدنی چمستان

دریاچه الیمالات: سد و دریاچه الیمالات، در ۹ کیلومتری نور در مسیر جاده نور_چمستان قرار دارد. برای رسیدن به این منطقه از جاده ای سرسبز و پردرخت عبور می کنیم. سپس به دریاچه ای که اطرافش جنگل است، می رسیم که میتوان قایق سواری و ماهیگیری نیز در آنجا انجام داد.
●آبگرم لاویج: اگر از نور در حدود ۲۵ کیلومتر به سمت چمستان برویم، جاده فرعی در سمت چپمان وجود دارد که از طریق آن، به آبگرم لاویج می رسیم. این آبگرم به دلیل داشتن املاح معدنی و پر از گوگرد، خاصیت درمانی دارد.
●پارک کشپل: در میانه راه به لاویج، پارکی وجود دارد که دارای ده چشمه است. درخت های توسکا، افرا، انجیلی و ممرز از گونه های گیاهی مهم پارک کشپل محسوب می شوند. همچنین مجهز به امکانات رفاهی و آلاچیق نیز می باشد.
●میرخمند: روستای ییلاقی میرخمند در حوالی چمستان قرار دارد که در فصل تابستان، بسیار خنک و دلپذیر است. سه طرف این منطقه به کوه رسیده و یک طرفش به دره می انجامد. همچنین چشمه های فصلی زیادی نیز در آن وجود دارد. علاوه بر این، میتوان در یکی از خانه های روستایی این منطقه اقامت کرده یا یکی از هتل های نور را انتخاب کنید.